top of page

IEMES week 3

 

De passie van Bas van Baal was ontstaan in kleine feesten, concerten en festivals. Hij had twaalf jaar festivals georganiseerd, maar is daarna gestopt. Hij begon daarna met het invallen voor een gitarist in een band: de Heidenroosjes. Ze hebben getoerd door Europa, maar is daarna weer naar een andere band gegaan, waarvoor hij gevraagd was. Toen begon zijn traject van netwerken. Hij had namelijk altijd een passie voor evenementen. Tijdens zijn opleiding vrijetijdsmangement aan de NHTV deed hij stage in Rotterdam. Hij organiseerde eigen festival, er zat alleen geen toekomst erin. Hij studeerde af in Subarban Records. Hij vertelde dat hij vijf jaar geleden keuzes had moeten maken. Je kan alleen de ladder opklimmen als je de handen uit je zakken steekt. Je begint altijd onderaan de lader en je moet dus beginnen om verder te komen. Iets wat mij altijd zou bij blijven is zijn quote: Je bent nooit klaar om een stap te nemen, als je het nog niet gedaan hebt. Pas als je gedaan hebt, wat goed of fout kan gaan, dan weet je dat pas. Ook gaf hij enkele tips. Ga alvast vrijwilligerswerk doen om te netwerken. Ga niet meteen er van uit dat je aan de bak kunt. Visie is doelen nastreven. Onderaan beginnen, zo kom je hogerop. Je moet verder werken, zodat je in een bedrijf moet werken.

 

Roy is een 4e jaars student CE IEMES. Hij is voorzitter van Blue Ocean Events. Hij vertelde waar zijn passie begon, namelijk zijn eerste project The Next Dimension. Er moest een verhaal inzitten. Zo verzon hij het spectrum van het licht. Zijn tweede event was Cyperspace. Hierin zat het verhaal connectie met digitale wereld en muziek. Hij was bezig met een nieuw festival. Hij stelde een businessplan op, die wel opnieuw moest worden geschreven. De Rabobank gaf hen 5000 euro. Hij en de organisatie Blue Ocean Events hadden festivalterreinen bezocht en velden bekeken. Na wat gedoe met Ministerie van Landbouw hebben ze toch een terrein weten te regelen. Daarna de buurt op de hoogte gehouden. Roy wilde met goeie vrienden en jonge bedrijven iets vets creëren. En zo ontstond Fairytale festival. Op 16 mei 2015 is de eerste editie. Er zijn 1000 tickets earlybirds, maar uitverkocht. Ze hebben toen honderd erbij gedaan. Binnen twee dagen uitverkocht. Het thema is Sound of Nature. Er is een mythe gevonden op perkament. Er is een bos, een plek die nooit gevonden is. Die plek produceert geluid. Van ochtend naar avond zoeken in een stijgende lijn van muziek. Aan het einde naar de mainstage fietsen naar de grote speaker. Zo komt Sound of nature tot leven.

 

 

Ik vind het altijd leuk als oud-studenten komen vertellen over wat ze nu doen. Zo vertelde oud-student Rik Reijnen over zijn werk op 3FM, 100% NL en Modestus. Het was niet waar mijn interesses lagen, maar ik wilde wel weten hoe het leven eruitziet na IEMES. Rik begon met het vertellen over 3FM. Hij had namelijk meegewerkt aan 3FM Serious Request. Ook gaf hij ons tips om te doen als je een stage zoekt. Zijn tweede stage deed hij bij 100 % NL. Het was toen nog een klein station. Hij vertelde dat hij zich had verdiept in het medium radio en dat het voor hem een goede kans was voor een stage. Dit is voor mij een motivatie om een stage te vinden waarin mijn passie ligt. De rest van de college ging over de ervaringen van Rik. Ik zei al eerder dat hier mijn interesses niet in liggen, dus het werd voor mij ook minder interessant. Wel gaf het mij een goede inzicht, dat je na IEMES goed terechtkomt. Zolang je maar iets doet wat jou interesseert en waar jou passie inzit.

 

De laatste college van Jan Kooijman. Geen hoorcollege, maar meer een vragenuurtje. Het was heel erg interactief! Voor het uurtje begon, wilde een paar meiden van de klas een foto met Jan. Blijkbaar had Annabel het geregeld voor de meiden. Een grappige opening van het college. Jan wilde weten hoe het ging op de college, dus vroeg hij weer wat je wilde worden. Hiermee begon hij elke college. Ook vertelde hij over cyberpestdag. Hij refereerde terug naar zijn eerste college. Misschien dat ik de enige was die dat gemist had, maar ik wist dus niet waar hij naartoe refereerde. In ieder geval vertelde over hoe hij mee heeft gewerkt aan een programma waar cyberpesten centraal stond. Ook dat heb ik blijkbaar gemist.Het was zoals ik zei een erg interactief vragenuurtje. Veel variërende vragen over Jan zelf, over sociale media, de cyperpestdag etc. Ook werd de vraag gesteld waarom So You Think You Can Dance naar de woensdag is gegaan. So You Think is een dansprogramma waarin Jan Kooijman als jurylid te zien is. Deze vraag vond ik interessant, want hiervan was ik ten minste wel op de hoogte. Jan gaf hierop het antwoord dat televisie een concurrentiestrijd is. Hiermee bedoelde hij met concurrentie zoals programma’s Boer zoekt Vrouw en Divorce, waar miljoenen mensen naar kijken. De auditieopnames zijn op woensdag, maar de liveshows zijn nog wel op zondag. Jan gaf aan dat het heel lastig om hierdoor herkenbaar te blijven, waardoor mensen moeilijk blijven hangen aan het programma.

 

Rob Oostdam kwam ons wat vertellen over social media. Hij begon met het vertellen over de social media tijdens Pinkpop van de organisatie van Pinkpop. Zo hadden ze het uur van de storm niet gecommuniceerd. De tip hierbij was dat je bij een fout op een event naar buiten moet communiceren. Dit kan met foto’s, videos, statusupdates etc. Als je maar laat weten dat alles goed gaat.

Hij liet daarna de sofware zien waarmee hij werkt. De app heet Engagor, waarmee ze keywords monitoren, maar ook profielacounts, facebookpaginas, alles wat online gecommuniceerd worden. Hij liet ons daarmee kennis maken door voorbeelden te laten zien. Handig voor je assessment dus! Het was een stroom van informatie, maar het kwam niet allemaal binnen. Het was moeilijk te volgen, waardoor er ook weinig interactie was. Het lag niet zozeer aan Rob, want hij was gewoon interessant. Voor mijn gevoel ging het alleen maar over Engagor en informatie daaromheen, dus op een gegeven moment vond ik het saai en eentonig worden.

 

IEMES-week drie had een heel verschillend aanbod. De meeste colleges spraken me niet aan, maar sommige verrasten me zeer. Jan Kooijman was dit keer voor het laatst op de school als gastdocent. Ik heb veel van hem mogen leren en hij heeft zeker bijgedragen aan mijn kijk op de entertainmentbranche. Zo weet ik dat ik sowieso niet voor televisie entertainment zal gaan, omdat het heel erg nep is. Daar hou ik niet zo van. Jan, je was een top gastdocent! Ik ben hem zeer dankbaar voor alle informatie en colleges. Op naar de laatste

IEMES-week!

 

© 2023 by Name of Template. Proudly created with Wix.com

bottom of page